Zalm Teryaki
Zalm Teriyaki met Rijst & Groenten
Zin in een snelle, gezonde én heerlijke maaltijd? Deze Zalm Teriyaki met gestoomde rijst en knapperige groenten staat binnen 20 minuten op tafel en zit bomvol smaak! Met een heerlijke combi van hartig, zoet en umami.
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
• 2 zalmfilets
• 150 g rijst (jasmijn- of basmatirijst)
• 200 g wokgroenten (bijv. paprika, broccoli, wortel, sugar snaps)
• 2 el sojasaus
• 1 el honing
• 1 tl gember (geraspt)
• 1 teentje knoflook (fijngehakt)
• 1 tl sesamolie
• 1 tl maizena + 2 el water (optioneel voor dikkere saus)
• Sesamzaadjes, bosui & avocado voor garnering
Zó maak je het
1. Rijst koken: Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Teriyakisaus maken: Meng sojasaus, honing, gember, knoflook en sesamolie in een kommetje. Voeg eventueel een papje van maizena + water toe voor een dikkere saus.
3. Zalm bakken: Bak de zalm in een pan met een beetje olie, 2-3 minuten per kant. Voeg de teriyakisaus toe en laat kort karamelliseren.
4. Groenten wokken: Roerbak de groenten in een aparte pan op hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
5. Serveren: Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden. Lepel de saus erover en garneer met sesamzaadjes en bosui.
Eet smakelijk! Deze zalm teriyaki is om te smullen, gewoon als snelle doordeweekse maaltijd of als fancy weekendgerecht.
Eet smakelijk!
Te gek als je ‘m deelt op Instagram @flourish40up met de hashtag #foodfridayflourish.
Ook jouw recept in de spotlight? Deel je favoriete hoogstandje op Flourish40Up en bereik een breed publiek! Meer weten? Klik hier voor de mogelijkheden.
Flourish40Up: jouw plek voor balans! Van heerlijke recepten tot praktische zelfhulpgidsen die je helpen groeien en alles daartussen! Flourish Babe💋