Calzone Caprese

door | 18-04-2025 | Recepten

Pizza Calzone met Caprese & Groenten

Wat is er beter dan een klassieke pizza? Een Pizza Calzone met Caprese & Groenten! Knapperig van buiten, smeuïg van binnen, gevuld met gesmolten kaas en een rijke tomatensaus. Deze calzone zit boordevol smaak én extra groenten voor een heerlijke smaakbeleving. Heerlijk voor een gezellig avondje thuis!

Ingrediënten (voor 2 calzones)

  • 250 g pizzadeeg

  • 150 g caprese, in plakjes

  • 100 g passata of tomatensaus

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 50 g champignons, in plakjes

  • 50 g spinazie (kort gebakken)

  • ½ paprika, in dunne reepjes

  • 40 g gegrilde aubergine, in stukjes

  • 30 g zongedroogde tomaten, fijngesneden

  • ½ rode ui, in dunne ringen

  • 50 g ham of salami (optioneel)

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 el olijfolie

  • Peper & zout naar smaak

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde lap.
3. Meng de tomatensaus met knoflook, oregano, peper en zout. Verdeel dit over één helft van het deeg (laat de randen vrij).
4. Beleg met caprese, Parmezaan, champignons, spinazie, paprika, aubergine, zongedroogde tomaten, rode ui en eventueel ham of salami.
5. Vouw de calzone dicht en druk de randen goed aan (eventueel met een vork).
6. Bestrijk met olijfolie en bak 15-20 minuten tot de calzone goudbruin en knapperig is.
7. Serveer direct en geniet van die heerlijke gesmolten caprese en groenten!

Eet Smakelijk!

Te gek als je ‘m deelt op Instagram @flourish40up met de hashtag #foodfridayflourish.

Ook jouw recept in de spotlight? Deel jouw favoriete keukenkunst op Flourish40Up en bereik een breed publiek! Meer weten? Klik hier voor de mogelijkheden.

Flourish40Up: jouw plek voor balans! Van heerlijke recepten tot praktische zelfhulpgidsen die je helpen groeien en alles daartussen! Flourish Babe💋